massagepraktijk, Deventer, sportmassage, ontspanningsmassage, seniorenmassage
SportOntspanningZorgZakelijke dienstverleningTarievenEstherContactHome
spacerSportmassage en Blessurepreventie: Voor gezond sporten en bewegen
spacerHierbij kunt u tevens gebruik maken van het Medical Taping Concept, Bindweefselmassage, Thaise Yoga Massage en
spacertriggerpointtherapie.
spacer

Sportmassage is een stevige massage die gericht is op spieren en gewrichten. Het heeft als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren.

Een (stimulerende) massage kan vóór het sporten worden gegeven om de doorbloeding, stofwisseling en spierspanning in de spieren te verhogen. Hierdoor kunnen de spieren effectiever werken en zijn al voorbereid op de te leveren prestatie (deze massage vervangt echter nooit de warming-up!).

In een rustperiode tijdens het sporten wordt met een sportmassage het vocht en afvalstoffen in de spieren afgevoerd. De sporter is hierna weer optimaal voorbereid op de te leveren prestatie.

Na het sporten worden verhardingen in de spier losgemaakt en verkorte spieren gerekt. Hierdoor verbetert de conditie en kunnen blessures voorkomen worden.

Sportmassage is een prima manier om eerder te herstellen van spierpijn en verhoogde spierspanning na sport of wedstrijd! Mocht u ná een sportbelasting klachten hebben en vocht vasthouden, kan tevens lymfedrainage een positief effect hebben op uw herstel.

Sportmassage is niet alleen voor sporters om voor, tijdens of na het sporten te ondergaan, maar voor iedereen die wel eens last heeft van bijvoorbeeld een stijve nek of schouders of na een drukke werkdag.
De sportmasseur draagt op deze manier bij aan verantwoord en gezond sporten en bewegen.

 
De massage praktijk voor menselijke zorg en aandacht, een vakbekwame behandeling en gedegen advies
spacerBrinkgreverweg 122, 7413 AG Deventer T 06 40 22 11 37 info@esthergreve.nl