In mijn praktijk is ervaringsdeskundigheid en mee kunnen voelen een mooi iets. Nou hoef ik dat niet zo letterlijk te nemen, maar toch heb ik vorige week mijn kuitspier gescheurd.

Ik wilde meer gaan bewegen en was op zoek naar een sport waar ik dit ‘tussen de bedrijven door’ kon doen. Dus ben ik gaan hardlopen, ook omdat ik benieuwd was of het iets voor me was. Zoals jullie allang weten is deze tak van sport niet voor iedereen geschikt. Ik heb bijvoorbeeld verkorte achillespezen, niet bepaald een handige combinatie.

Fanatiek aan de slag gegaan met een goed schema. Ik vond het heerlijk en was bezig met uitbreiding van mijn programma. Tot vorige week maandag. Ik was halverwege (dus al goed opgewarmd) toen het mis ging. De huisarts constateerde een gedeeltelijk spierscheuring en adviseerde rust. Ik heb direct gekoeld, het been hoog gelegd en mijn partner Medical Tape aan laten leggen, waardoor de zwelling beperkt bleef (dit kan ontstaan door beschadiging van bloed- en lymfevaten) Daarna had ik alle tijd om mijn afspraken van die verdere week af te zeggen (sorry mensen……!)

kuitspier
Een scheur in de kuitspier (zweepslag) is een van de meest voorkomende spierbeschadigingen bij sporters. Het kan dus iedereen overkomen. Daarbij is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. In beide gevallen kan deze fysiotherapie-site je een handje op weg helpen.

Ik ben deze week weer aan het werk gegaan. Voor een optimaal herstel doe ik trouw mijn oefeningen en laat me daarnaast wekelijks behandelen door een collega-(sport)masseur.

En hardlopen? Graag, maar ik start pas weer na de zomervakantie. Als ik eerst kan bergwandelen in de Franse Alpen, is mijn doel voorlopig behaald……